Yalnız Mesajı Göster

Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri




Malzemeler:

* 1/2 kg ıspanak (temizlenip yıkanmış, doğranmış)
* 3 orta boy patates (küp küp doğranmış)
* 1 büyük kuru soğan (ince doğranmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 5 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı un
* 2 adet tavuk suyu tableti (tavuk suyu da kullanabilirsiniz toplam su ölçüsünün yarısını oluşturacak şekilde)
* 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 kutu (100 ml) hazır krema
* Tuz
* Fesleğen
* Karabiber
* Pulbiber

Yapılışı:

* Soğanı derin bir tencereye alın ve ayçiçek yağında pembeleşene kadar kavurun Unu ekleyip kavurmaya devam edin
* Daha sonra doğranmış ıspanakları ve dereotunu ilave edin, suyunu salıp hacmi küçülene kadar soğanlarla birlikte kavurun
* Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin Biraz kavurduktan sonra 5 su bardağı suyu ekleyip tavuk bulyonları ilave edin
* 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kaynamaya bırakın Kaynayıp patatesler iyice yumuşadığında ateşi kısıp çorbayı el blenderından geçirip pürüzsüzleştirin
* Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dk kadar pişirin
* Daha sonra kremayı, tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyerek tekrar blenderdan geçirin ve 5 dakika yüksek, 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
* Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine pulbiber serperek servis yapın Kruton ekmekle de servis yapabilirsiniz
alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla