Konu
:
Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri
Malzemeler:
* 1/2 kg
ıspanak (temizlenip yıkanmış, doğranmış)
* 3 orta boy patates (küp küp doğranmış)
* 1 büyük kuru soğan (ince doğranmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 5 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı un
* 2 adet tavuk suyu tableti (tavuk suyu da kullanabilirsiniz toplam su ölçüsünün yarısını oluşturacak şekilde)
* 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 kutu (100 ml
) hazır krema
* Tuz
* Fesleğen
* Karabiber
* Pulbiber
Yapılışı:
* Soğanı derin bir tencereye alın ve ayçiçek yağında pembeleşene kadar kavurun
Unu ekleyip kavurmaya devam edin
* Daha sonra doğranmış ıspanakları ve dereotunu ilave edin, suyunu salıp hacmi küçülene kadar soğanlarla birlikte kavurun
* Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin
Biraz kavurduktan sonra 5 su bardağı suyu ekleyip tavuk bulyonları ilave edin
* 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kaynamaya bırakın
Kaynayıp patatesler iyice yumuşadığında ateşi kısıp çorbayı el blenderından geçirip pürüzsüzleştirin
* Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dk
kadar pişirin
* Daha sonra kremayı, tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyerek tekrar blenderdan geçirin ve 5 dakika yüksek, 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
* Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine pulbiber serperek servis yapın
Kruton ekmekle de servis yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul