Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Çorbası-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Çorbası-Yemek Tarifleri




Osmanlı Çorbası

MALZEMELER

100 gr kemiksiz dana eti

10 Adet mantar

2 Adet taze sogan

1 Adet domates veya 1 çorba kasigi salça

1 Su bardagi kiyilmis ispanak

1 Çorba kasigi un

1 Çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞI

Küçük küçük dogranmis etleri haslayin

Daha sonra bir tavaya biraz tereyagi alin ve etleri yagda biraz çevirin

Baska bir tencereye kalan tereyagini koyun

Içine dilimlenmis mantar ve kiyilmis ispanaklari atin

Sebzeler suyunu salana dek sote edin

Içine ilik suyla ezilmis salça veya rendelenmis domatesle unu dökün

Biraz sonra etleri ve et suyunu ekleyip, 25 dakika pisirin

Üzerine yesil sogan dograyarak servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla