Yalnız Mesajı Göster

Adıyaman Usulü Aş Çorbası Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adıyaman Usulü Aş Çorbası Nasıl Yapılır




Adıyaman usulü Aş Çorbası nasıl yapılır



Malzemeler

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

150 gram kıyma

4 su bardağı su

1 su bardağı kırmızı mercimek

Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kuru nane

Tarifi

Mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin

Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın

Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın

Sıvıyağı çorba tenceresine alıp kızdırın

Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun

Salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin

Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın

Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin

Arada bir karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin

Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin

Sıcakken kâselere pay edip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla