Yalnız Mesajı Göster

Kibbeh (Arap Mutfağı) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kibbeh (Arap Mutfağı) Yemek Tarifi




Kibbeh
Malzemeler:

1 su bardagi ince bulgur
450 gr koyun kiymasi
1 su bardagi domates salçasi
5 çorba kasigi limon suyu
1 çay kasigi kirmizi pul biber
0,5 çay kasigi kimyon
1 çorba kasigi susam
3 çorba kasigi tereyag
2 çorba kasigi ayçiçek yagi
tuz-karabiber

Iç Malzemeleri:

1 adet sogan
350 gr koyun kiymasi
1 kahve finceni ceviziçi
1 kahve fincani çam fistigi
0,5 çay kasigi tarçin
1-2 dis karanfil
Kimyon ve kisnis karisimi
1 çorba kasigi zeytinyagi
tuz-karabiber

Yapilisi:

Yarim su bardagi ilik su ve limon suyunda domates salçasini eritin
Bulguru ilave edip, 20 dakika dinlendirin
Kiyma ve baharatlari ekleyip, elastiki kivama gelinceye kadar buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin
Bu sirada sogani kiyip, yagda pembelestirin
Kiymayi ekleyip, orta ateste kavurun
Atesten aldiktan sonra, baharatlari ve ceviziçi ve sam fistigini ekleyin
Tereyagini siviyagda eritinBir kasik yagla yaglanmis firin tepsisine yagli kagit serin, hamurun yarisini açin, iç malzemeyi serin
Kalan hamuru üzerine yayinBiçakla ince çizgiler halinde baklava deseni verip, susam serpin ve 200 C'de 30-35 dakika pisirin

*Cacıkla servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla