Konu
:
Vejeteryan Lazanya (İtalya) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vejeteryan Lazanya (İtalya) Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejeteryan Lazanya (İtalya) Yemek Tarifi
Malzemeler :
2 Adet büyük boy patlıcan
6 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Adet soğan (ince kıyılmış)
3 Diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 Adet havuç (ince doğranmış)
100 Gr mantar (ince doğranmış)
1 Adet kırmızı dollmalık biber (ince doğranmış)
1 Kutu doğranmış hazır domates
2 Çorba kaşığı domates salçası
250 Gr lazanya
50 Gr rendelenmiş parmezan yada kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı olarak taze fesleğen
Beşamel Sos için :
60 Gr tereyağı
30 Gr un
2 Su bardağı süt
Yapılışı :
Derin bir tencerede lazanyaları haşlayın
Diğer tarafta patlıcanları uzunlamasına ince dilimlere ayırın
Üzerine tuz serperek 20 dakika bekletin
Daha sonra yıkayıp, havlu kağıt ile kurulayın
Zeytinyağının yarısını patlıcanların üzerine sürün ve ızgarada arkalı önlü pişrin
Kalan yağı bir tencerede ısıtın
Soğanları 5 dakika kavurun
Sarmısak ve havuçları ekleyip, 3 dakika karıştırın
Daha sonra mantar ve biberleri ekleyin
Son olarak domatesleri tencereye alın, kısık ateşte 25,30 dakika pişirin
Başka bir kabın içerisinde teryağını eritin
Unu ekleyip 1 dakika kavurun (kısık ateş)
Ateşten alın karıştırarak sütü ilave edin
Tekrar ateşe koyun sürekli karıştırarak sosun kalınlaşmasını bekleyin
Kaynadıktan sonra tuz ve biber ekleyin
Fırınınızı 180 derecede ısıtın
Yüksek kenarlı fırın kabını yağlayın
İçerisine bir kat lazanya, bir kat sebze, bir kat beşamel sos koyarak
malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin
En üste peynirleri serpiştirin
Sıcak fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul