Konu
:
Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi
LAVANTALI FRENK ÜZÜMÜ PELTESİ (Alman)
4 kavanoz
Malzeme
1 kilo kırmızı frenk üzümü,
125 ml su,
50 g toz şeker,
reçel şekeri,
1 demet taze lavanta
1
Frenk üzümleri yıkayarak ayıklayın, toz şeker ve su ile kaynatın
2
Pişmiş meyveleri bir tülbentten geçirip elle hafifçe sıkın
3
Üzüm suyunu ölçün, aynı miktarda reçel şekeri ilave edin, kaynatın
4
Lavantayı yıkayarak kurulayın, çiçekleri koparın
Lavanta çiçeklerini jöleye katın
5
Jöleyi derhal kavanozlara doldurun, kapaklarını vidalayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul