Yalnız Mesajı Göster

Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavantalı Frenk Üzümü Peltesi (Alman) Yemek Tarifi




LAVANTALI FRENK ÜZÜMÜ PELTESİ (Alman)

4 kavanoz

Malzeme

1 kilo kırmızı frenk üzümü,

125 ml su,

50 g toz şeker,

reçel şekeri,

1 demet taze lavanta

1 Frenk üzümleri yıkayarak ayıklayın, toz şeker ve su ile kaynatın

2 Pişmiş meyveleri bir tülbentten geçirip elle hafifçe sıkın

3 Üzüm suyunu ölçün, aynı miktarda reçel şekeri ilave edin, kaynatın

4 Lavantayı yıkayarak kurulayın, çiçekleri koparın Lavanta çiçeklerini jöleye katın

5 Jöleyi derhal kavanozlara doldurun, kapaklarını vidalayın



Alıntı Yaparak Cevapla