Yalnız Mesajı Göster

Arap Mutfağı - Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Mutfağı - Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi




Arap mutfağı-Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi

Malzemeler

1 çay kaşığı aktif kuru maya

1 bardak un

¼ bardak ılık su (60 mL)

1 çay tabağı kadar süt

2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Dolgu: ¾ bardak hurma, 3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi, 15 çay kaşığı su

1 yumurta

Yarım paket margarin

15 bardak ince irmik

2 yemek kaşığı şeker

¼ çay kaşığı tuz

Yapılışı

Geniş bir kapta mayayı suda çözün Portakal kabuklarını, yumurtayı ve yağı ekleyip malzemeleri karıştırın Ardından önce irmiği karıştırın, sonra şekeri Unu da ekleyip kolayca parçalanabilecek ama sıkıldığında bir arada durabilecek kıvamda hamuru elde edin Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin

Hamur dinlenirken bütün malzemeleri yiyecek öğütücüye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzda açın 15 çay kaşığı kadar içi açtığınız hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını birleştirin Hamuru tekrar yuvarlayın Topları yağlanmış tepsiye, aralarında 1 santimden biraz fazla boşluk bırakarak yerleştirin Kurabiyeler üzerinde çatal ile ufak delikler açın ve üstlerine fırça ile sütü sürün

Tabanı kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirin Soğumaları için hemen ızgara üzerine alın

Orjinal tarifte portakal kabuğu yerine portakal aroması, ince irmik yerine kaba irmik ve dolgu için gül suyu verilmişti Evde portakal aroması ve gül suyu olmadığı için ilkini portakal kabuğu rendesi ile değiştirdim, ikincisini de direk tariften çıkardım



Alıntı Yaparak Cevapla