Konu
:
Arap Mutfağı - Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Mutfağı - Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Mutfağı - Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi
Arap mutfağı-Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi
Malzemeler
1 çay kaşığı aktif kuru maya
1 bardak un
¼ bardak ılık su (60 mL)
1 çay tabağı kadar süt
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Dolgu: ¾ bardak hurma, 3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi, 1
5 çay kaşığı su
1 yumurta
Yarım paket margarin
1
5 bardak ince irmik
2 yemek kaşığı şeker
¼ çay kaşığı tuz
Yapılışı
Geniş bir kapta mayayı suda çözün
Portakal kabuklarını, yumurtayı ve yağı ekleyip malzemeleri karıştırın
Ardından önce irmiği karıştırın, sonra şekeri
Unu da ekleyip kolayca parçalanabilecek ama sıkıldığında bir arada durabilecek kıvamda hamuru elde edin
Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin
Hamur dinlenirken bütün malzemeleri yiyecek öğütücüye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzda açın
1
5 çay kaşığı kadar içi açtığınız hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını birleştirin
Hamuru tekrar yuvarlayın
Topları yağlanmış tepsiye, aralarında 1 santimden biraz fazla boşluk bırakarak yerleştirin
Kurabiyeler üzerinde çatal ile ufak delikler açın ve üstlerine fırça ile sütü sürün
Tabanı kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirin
Soğumaları için hemen ızgara üzerine alın
Orjinal tarifte portakal kabuğu yerine portakal aroması, ince irmik yerine kaba irmik ve dolgu için gül suyu verilmişti
Evde portakal aroması ve gül suyu olmadığı için ilkini portakal kabuğu rendesi ile değiştirdim, ikincisini de direk tariften çıkardım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul