Konu
:
Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi
Malzemeler :
250 Gr un
4 Adet yumurta
1 Bardak su (yada beyaz şarap)
½ Su bardağı zeytin yağı
200 Gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
200 Gr parmezan (yada rendelenmiş eski kaşar)
1/2 paket kabartma tozu
Tuz
Yapılışı :
Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın
Derin bir kabın içerisinde un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın
Hazırladığınız harcın içerisine yumurtaları kırın ve
yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın
Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın
Zeytinleri, parmezan veya kaşarı ilave edin
Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin
NOT :
Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikkatli olun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul