Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Parmezanlı Kek (İtalya) Yemek Tarifi




Malzemeler :

250 Gr un
4 Adet yumurta
1 Bardak su (yada beyaz şarap)
½ Su bardağı zeytin yağı
200 Gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
200 Gr parmezan (yada rendelenmiş eski kaşar)
1/2 paket kabartma tozu
Tuz

Yapılışı :

Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın
Derin bir kabın içerisinde un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın
Hazırladığınız harcın içerisine yumurtaları kırın ve
yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın
Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın
Zeytinleri, parmezan veya kaşarı ilave edin
Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin

NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikkatli olun



Alıntı Yaparak Cevapla