Konu
:
Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı
Baharatlı Balkabağı
Kişi Sayısı : 8
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 35 dk
Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz
Tarif Seviyesi : kolay
Bu tarif 218 kişi tarafından incelendi
1 kg balkabagı,ince dilimlenmiş
25 gram tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı toz tarçın
4 cm taze zencefil,soyulmuş ve rendelenmiş
½ çorba kaşığı pudra şekeri
½ adet limon
* Patates Yahnisi
* Soğanlı Tart
* Breton Çorbası
* Fransız Usulü Dana Ciğeri
* Vişneli Yoğurt Tatlısı
* Fransız Usulü Tavuk Sarma
Büyük ve tabanı geniş bir tencerenin içerisine tereyağını,zeytinyağını,rendelenmiş zencefili koyup kavurun,üzerine dilimlenmiş balkabaklarınıda ilave edip sotelemeye devam edin
En son pudra şekerini serpin ve limon suyunu sıkın,biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
Kavrulan malzemelerin tümünü ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizin
Kabaklar yumuşayana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul