Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı




Baharatlı Balkabağı

Kişi Sayısı : 8

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 35 dk

Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz

Tarif Seviyesi : kolay

Bu tarif 218 kişi tarafından incelendi

1 kg balkabagı,ince dilimlenmiş

25 gram tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

½ tatlı kaşığı toz tarçın

4 cm taze zencefil,soyulmuş ve rendelenmiş

½ çorba kaşığı pudra şekeri

½ adet limon

* Patates Yahnisi

* Soğanlı Tart

* Breton Çorbası

* Fransız Usulü Dana Ciğeri

* Vişneli Yoğurt Tatlısı

* Fransız Usulü Tavuk Sarma

Büyük ve tabanı geniş bir tencerenin içerisine tereyağını,zeytinyağını,rendelenmiş zencefili koyup kavurun,üzerine dilimlenmiş balkabaklarınıda ilave edip sotelemeye devam edinEn son pudra şekerini serpin ve limon suyunu sıkın,biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatınKavrulan malzemelerin tümünü ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizinKabaklar yumuşayana kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla