Yalnız Mesajı Göster

Musakka - Yunanistan Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Musakka - Yunanistan Mutfağı




Musakka Yunan Mutfagi

Malzemeler:

1,5 kg çekirdeksiz patlıcan

2 orta boy soğan

600gr dana kıyma

1 çay kaşığı kekik

muskat

6 çorba kaşığı galeta unu

500gr domates

100gr rende kaşar

50gr margarin – tereyağı

5 çorba kaşığı un

350 – 400 gr süt

3 yumurta

Yeterince karabiber ve tuz

Yapilisi:

Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletinBöylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız

Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun İçine 5 Cl tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın

Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın

Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin

Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin

Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın

Bu sosu musakka üzerine dökün180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin

Sicak servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla