Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı Soslu Baharatlı Rosto

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı Soslu Baharatlı Rosto




Soslu Baharatlı Rosto

Kişi Sayısı : 8

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz

Tarif Seviyesi : orta

Bu tarif 347 kişi tarafından incelendi

1kilo kuzu eti,yağsız

Malzemeler

1 tatlı kaşığı adaçayı kurutulmuş

1 çay kaşığı kekik kurutulmuş

¼ çay kaşığı biberiye kurutulmuş

1 tatlı kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı zeytinyağ

Sosu için;

2 kaşık tereyağ

2 diş sarımsak, kıyılmış

½ su bardağı esmer tozşeker

1 çorba kaşığı mısır nişastası

¼ bardak su

1 çorba kaşığı üzüm suyu

1 yemek kaşığı soya sosu

* Patates Yahnisi

* Soğanlı Tart

* Breton Çorbası

* Fransız Usulü Dana Ciğeri

* Vişneli Yoğurt Tatlısı

* Fransız Usulü Tavuk Sarma

Adaçayı,kekik,biberiye,tuz ve karabiberi küçük bir kasede harmanlayıp,içerisine zeytinyağ koyunYağsız kuzu etini ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyup üzerine baharatlı sosu sürün ve fırına koyun

Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritinKıyılmış sarımsağı ve mısır ununu kavurup,üzerine üzüm suyu,soya sosu,suyu ve esmer tozşekeri koyup,koyulaşana kadar pişirinFırındaki etin pişmesine yakın üzerine bu sosu dökün ve yarım saat daha pişirinFırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla