10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağı Soslu Baharatlı Rosto
Soslu Baharatlı Rosto
Kişi Sayısı : 8
Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 60 dk
Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz
Tarif Seviyesi : orta
Bu tarif 347 kişi tarafından incelendi
1kilo kuzu eti,yağsız
Malzemeler
1 tatlı kaşığı adaçayı kurutulmuş
1 çay kaşığı kekik kurutulmuş
¼ çay kaşığı biberiye kurutulmuş
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Sosu için;
2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak, kıyılmış
½ su bardağı esmer tozşeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
¼ bardak su
1 çorba kaşığı üzüm suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
* Patates Yahnisi
* Soğanlı Tart
* Breton Çorbası
* Fransız Usulü Dana Ciğeri
* Vişneli Yoğurt Tatlısı
* Fransız Usulü Tavuk Sarma
Adaçayı,kekik,biberiye,tuz ve karabiberi küçük bir kasede harmanlayıp,içerisine zeytinyağ koyun Yağsız kuzu etini ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyup üzerine baharatlı sosu sürün ve fırına koyun
Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin Kıyılmış sarımsağı ve mısır ununu kavurup,üzerine üzüm suyu,soya sosu,suyu ve esmer tozşekeri koyup,koyulaşana kadar pişirin Fırındaki etin pişmesine yakın üzerine bu sosu dökün ve yarım saat daha pişirin Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın
|
|
|