Konu
:
Yunan Mutfağı Kabaklı Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Mutfağı Kabaklı Makarna Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Mutfağı Kabaklı Makarna Tarifi
Yunan Mutfağı Kabaklı Makarna Tarifi
Malzemeler
300 gr fırın makarna
1 çorba kaşığı margarin
2 kırmızı dolmalık biber
250ml süt
1 havuç
3 yumurta sarısı
1 soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 kabak
500 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 tutam tarçın
Yarım demet kekik
2 çorba kaşığı doğranmış domates
1 çorba kaşığı un, tuz,karabiber
50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
Tarif Bilgileri
Kategori: Yunan Mutfağı
Puanı: 5
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Fırını 250 derecede ısıtın
Biberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin
Fırında 10 dakika közleyin
Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun
Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın
Havucu soyun
Soğanı soyup doğrayın
Kabağı yıkayıp dilimleyin
Sarımsağı soyup doğrayın
Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın
Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin
5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin
Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin
Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın
Kıymayı artan yağda kavurun
Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin
Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün
Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın
Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün
Artan kabakla kapatıp peynir serpin
200 derecede 20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul