Yalnız Mesajı Göster

Ciabatta İtalyan Ekmeği

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciabatta İtalyan Ekmeği




Ciabatta (İtalyan Ekmeği

Ciabatta (İtalyan Ekmeği)

Malzemeler:

Ön Hamur icin 1/8 Kave kasigi Kuru Maya 2 Yemek Kasigi Sicak Su 80 Gramm Su 135 Gramm Un Hamur 1/2 Kavekasigi Kurumaya 2 Yemekkasigi Sicak Su 160 Gramm Su ( Odasicakligi) 1 Yemekkasigi Zeytinyagi 270 Gramm Un 1 1/2 Kavekasigi Tuz

Yapilis Tarifi:

Bu Ekmegin tadi cok güzel Bir Ekmek Tasin üstünde pisirilmesi lazim Ön hamur icin bir kücük kap alin Mayayi ve sicak suyu karistirin ve 5 dakika kenara koyun Baska bir Kaba Unu Suyu ve hazirladigimiz Mayakarisimi koyarak tahta kasik ile iyice karistirin Kabin üstünü kapatip bir fazla sicak olmayan odada 12-24 Saat birakin Ekmek icin ertesi gün kücük bir Kaba Maya ve sicak süt karistirilir 5 dakika beklenir Unu Ön hamuru Su Zeytinyagi ve süt maya karisimi bir kabta mixerlen hafif derecede karistirilir Hersey karistiktan sonra orta dercede devam 3 dak karistirin Ve simdi yavasca tuz dökülerek 4 dakdevam karistirin Simdi Hamuru yagli bir kaba koyun Hamur okadar yumsakki elile yoguramazsiniz Kabin üstünü kapatin ve 1 1/2 Saat bekletin Tepsiye Hamur kagidinin üstüne un serpin Masanin üstüne un serpin hamuru üstüne koyun ve 2 parcaya bölun bir Hamur bir tepsinin üstüne konur Hamuru Dörtgen sekile getirin ve unlanmis parmak ile hamurun üstünden delikler acin Ve bir hafif islak mutfak beziylen hamurun üstünü örtun yine birbucuk saat bekletin Hamuru Firina koymadan 45 dak önce ac 220C Ve 20 dak pisirinAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla