Konu
:
Ciabatta İtalyan Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Ciabatta İtalyan Ekmeği
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciabatta İtalyan Ekmeği
Ciabatta (İtalyan Ekmeği
Ciabatta (İtalyan Ekmeği)
Malzemeler:
Ön Hamur icin 1/8 Kave kasigi Kuru Maya 2 Yemek Kasigi Sicak Su 80 Gramm Su 135 Gramm Un Hamur 1/2 Kavekasigi Kurumaya 2 Yemekkasigi Sicak Su 160 Gramm Su ( Odasicakligi) 1 Yemekkasigi Zeytinyagi 270 Gramm Un 1 1/2 Kavekasigi Tuz
Yapilis Tarifi:
Bu Ekmegin tadi cok güzel
Bir Ekmek Tasin üstünde pisirilmesi lazim
Ön hamur icin bir kücük kap alin
Mayayi ve sicak suyu karistirin ve 5 dakika kenara koyun
Baska bir Kaba Unu Suyu ve hazirladigimiz Mayakarisimi koyarak tahta kasik ile iyice karistirin
Kabin üstünü kapatip bir fazla sicak olmayan odada 12-24 Saat birakin
Ekmek icin ertesi gün kücük bir Kaba Maya ve sicak süt karistirilir 5 dakika beklenir
Unu Ön hamuru Su Zeytinyagi ve süt maya karisimi bir kabta mixerlen hafif derecede karistirilir
Hersey karistiktan sonra orta dercede devam 3 dak
karistirin
Ve simdi yavasca tuz dökülerek 4 dak
devam karistirin
Simdi Hamuru yagli bir kaba koyun
Hamur okadar yumsakki elile yoguramazsiniz
Kabin üstünü kapatin ve 1 1/2 Saat bekletin
Tepsiye Hamur kagidinin üstüne un serpin
Masanin üstüne un serpin hamuru üstüne koyun ve 2 parcaya bölun
bir Hamur bir tepsinin üstüne konur
Hamuru Dörtgen sekile getirin ve unlanmis parmak ile hamurun üstünden delikler acin
Ve bir hafif islak mutfak beziylen hamurun üstünü örtun
yine birbucuk saat bekletin
Hamuru Firina koymadan 45 dak
önce ac
220C
Ve 20 dak pisirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul