Yalnız Mesajı Göster

Milano Usulü Pilav (İtalya) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milano Usulü Pilav (İtalya) Yemek Tarifi








1 Bardak Basmati Pirinc
1 Sogan (ince kiyilmis)
1 Corba Kasigi Zeytinyagi
1 Ince Dilim Kiyilmis Pastirma
3 Bardak Tavuk Suyu
50 Gr Rendelenmis Cheddar Peyniri
Karabiber
Tuz

Zeytinyagini isitin ve soganla pastirmayi yakmamak sartiyla hafifce yumusayincaya kadar kavurun
Pirinci katin ve karistirarak 1-2 dakika kavurun Tavuk suyunu üstüne dökün, hafif ateste kaynatin Bir kere karistirdiktan sonra tencerenin kapagini kapatin 15-20 dakika kadar veya pirincler yumusayip suyunu cekinceye kadar pisirin Tadina bakip tuzunu ve biberini ayarlayin Rendelenmis peynirin yarisini pilava katin ve karistirip sicak servis yapin Serviste geri kalan peyniri üzerine serpistirin


Alıntı Yaparak Cevapla