Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı Patates Çorbası Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Patates Çorbası Tarifi




Alman Mutfağı : Patates Çorbası Tarifi

Malzemeler

5 adet patates

3 yemek kaşığı sıvı Sana

3 adet pırasa

6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tuz-karabiber

Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz

Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız

Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız

Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz

Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz

En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız

Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız

Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla