10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı Patates Çorbası Tarifi
Alman Mutfağı : Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler
5 adet patates
3 yemek kaşığı sıvı Sana
3 adet pırasa
6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz-karabiber
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz
Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız
Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız
Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz
En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız
Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız
Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|