Yalnız Mesajı Göster

Alevli Dana Böbreği - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Dana Böbreği - Fransız Mutfağı




Alevli Dana Böbreği (fransa)

DANTE ROGNONS DE VEAU FLAMBE

4 kişi için MALZEME :

2,5 adet dana böbreği

1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ

10 adet tane karabiber

15 tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan

1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar

2 kahve fincanı taze krema

1/2 su bardağı sos krem

YAPILIŞI :

Hafif yağlarını alarak böbrekleri yarım santim kalınlığında dilimleyiniz

Tane karabiberleri eziniz, böbrekleri ezilmiş bibere hafifçe bulayıp tuzlayınız

Davetlinin önünde tavayı kızdırıp içine yağı koyunuz, yağ kızarınca böbrekleri ilâve ediniz

Üçer dakika alt üst pişirip soğanı ilâve ederek tekrar alt üst çevirip böbrekleri bir kaba çıkarıp mantarı tavaya ilâve ederek bir iki dakika kavurunuz

Kremasını ve sos kremi ilâve edin, iki dakika kaynatınız

Alt üst çevirerek sosa bulayıp ateşten alınız ve servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla