Yalnız Mesajı Göster

Tepside Kebbe

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepside Kebbe




Tepside kebbe



1 su bardağı ince bulgur

Yarım su bardağı su

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

400 gr kıyma

2 soğan

Karabiber

Tuz

Kimyon

Tarçın

1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Tane karabiber

Yoğurt

Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın Soğanları rendeleyin Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın Bulgur ile maydanozu ilave edin

Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın

Tepside kebbe (Kobba, Kubba) artık hazır, afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla