Konu
:
Tepside Kebbe
Yalnız Mesajı Göster
Tepside Kebbe
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tepside Kebbe
Tepside kebbe
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
400 gr kıyma
2 soğan
Karabiber
Tuz
Kimyon
Tarçın
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Tane karabiber
Yoğurt
Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın
Soğanları rendeleyin
Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın
Bulgur ile maydanozu ilave edin
Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın
Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin
200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin
üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın
Tepside kebbe (Kobba, Kubba) artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul