Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz




Alman Mutfağı-Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz

Malzemeler

500 gr yeşil kuşkonmaz

1 yemek kaşığı limon suyu

250 gr araka bezelye ve havuç

Tuz, karabiber

400 ml sebze suyu

4 adet haşlanmış katı yumurta

1 yemek kaşığı un

400 gr margarin

150 ml krem şanti

1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Kuşkonmazı soyup,3 cm uzunluğunda parçalara bölün

Arakaları 3 parçaya bölün Havuçları soyun,dilimleyin

Sebzeleri sebze suyunda 8 dakika pişirip süzün,

suyunu bir kaba alın

Yumurtaları ortadan uzunlamasına ikiye ayırın Unu kızgın yağda kavurun Sebze suyunu ve kremşantiyi ilave edin

5 dk karıştırarak pişirin Limon suyu, maydanoz, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile sos hazırlayın

Sosu sebzelere katıp haşlanmış yumurta ve patateslerle birlikte servis yapın Afiyet Olsun !



Alıntı Yaparak Cevapla