Konu
:
Azeri Mutfağı - Piti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağı - Piti Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağı - Piti Tarifi
Azeri Mutfağı-Piti Tarifi
Malzemeler
150g koyun eti
150g patates
yarım kuru soğan
10g kuru erik
0,1g safran veya 50g taze domates
karabiber ve tuz
Yapılışı
Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır
Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur
Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır
Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur
Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur
Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur
Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir
Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul