Konu
:
Çin Böreği - Çin Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Çin Böreği - Çin Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Böreği - Çin Mutfağı
Çin Böreği
Malzeme
- 60 gr (4 çorba kaşığı) Sana
- 150 gr ayıklanmış küçük boy karides
- 150 gr soya filizi
- 100 gr mantar
- 125 gr (1 büyük) soğan
- 250 gr dana kıyması
- Tuz, karabiber
- 125 ml soya sosu (1/2 su bardağı)
- 1 yumurta
- 500 gr hazır yufka
- 2 diş sarmısak
- 450 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı
- 1/2 limon
- Süslemek için taze nane
Hazırlanışı
Sarmısağı dövün
1/2 limonun suyunu sıkın
1 çorba kaşığı Sana’yı küçük bir tavada eritin
Yağ kızınca karidesleri ilave edip, 1-2 dakika sote edin
Bir kenara alın
Diğer bir çorba kaşığı Sana’yı küçük bir tavada eritin
Yağ kızınca soya filizi ve mantarı ilave edip 2 dakika sote edin
Bir kenara alın
Kalan Sana’yı başka tavada eritin
Yağ kızınca soğan ve kıymayı ekleyip 5-6 dakika karıştırarak kavurun
Ayrı ayrı hazırladığımız üç ayrı karışımı büyükçe bir tavaya koyup, karıştırın
Tavayı orta ateşe koyup, tuzu, karabiberi ve soya sosunun yarısını ekleyin
Ateşi kısın
Çırpılmış yumurtayı sürekli karıştırarak yavaşça yedirin
Harcı ateşten alın
Yufkayı ortadan ikiye bölüp, parçaları üst üste koyun
12 cm genişliğinde şeritler halinde kesin
Harcı kestiğiniz yufkaların düz ucundan 3 cm içeriye yerleştirip, kenarlarından 1’er cm içeri kıvırarak rula halinde sarın, ucun su ile ıslatıp yapıştırın
Ayçiçek yağını derince bir yerde kızdırın
Yağ kızınca çin böreklerini içine atıp 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın
Kalan soya sosuna dövülmüş sarmısağı ve limonun suyunu ekleyip karıştırarak bir sos hazırlayın
Kızarmış börekleri önceden ısıtılmış tabaklara koyun
Üzerine 1 kaşık sos gezdirip, taze nane ile süsleyerek sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul