Yalnız Mesajı Göster

Boeuf Strogonof - Rus Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boeuf Strogonof - Rus Mutfağı




Boeuf Strogonof Rus

Malzemeler:

Dana eti 1 kg

Kuru soğan 2 adet

Dolmalık biber 2 adet

Un 2 çorba kaşığı

Domates 2 adet

Yağ 3 çorba kaşığı

Domates salçası 2 çorba kaşığı

Et suyu 1/2 su bardağı

Tuz ,Karabiber

Yapilisi:

Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur

Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır Sonra karışım süzülür Kızartılmış olan etin üzerine dökülür

Tuz ve karabiber eklenir Suyunu çekinceye kadar pişirilir

Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin

Piştikten sonra etin üzerine dökün 15 dakika bu şekilde pişirin

Sicak servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla