Yalnız Mesajı Göster

Tarte Tatin - Fransız Mutfagı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarte Tatin - Fransız Mutfagı




TARTE TATİN - Fransız Mutfagı

Malzemeler :

5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş,

çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)

250 gr tereyağ

250 gr un

Bir tutam tuz

½ Su bardağı su

150 gr tozşeker

Yapılışı :

Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin

Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın

½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika

dinlendirin

Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin

Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin

Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın

Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin

Ters çevirerek servis tabağına alın



Alıntı Yaparak Cevapla