Yalnız Mesajı Göster

Borsch Rus - Rus Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Borsch Rus - Rus Mutfağı




Borsch Rus

Malzemeler:

Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg

Tereyağı 1/4 bardak

Havuç (dilinmiş) 3 adet

Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak

Soğan (kıyılmış) 4 adet

Et suyu 2 kg

Pancar (kıyılmış) 4 adet

Patates (küp küp dogranmis) 3 adet

Lahana (kıyılmış) 1 bardak

Domates 2 bardak

Defne yaprağı 1 adet

Sarımsak (dövülmüş) 1 diş

Tuz 2 çay kaşığı

Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak

Maydanoz 1-2 sap

Şeker 1 çorba kaşığı

Yoğurt (veya saaaana, her servis için) 1 çorba kaşığı

Yapilisi:

Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur

Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir

Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir

Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir

*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie 8-10 kişiliktir



Alıntı Yaparak Cevapla