10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Borsch Rus - Rus Mutfağı
Borsch Rus
Malzemeler:
Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg
Tereyağı 1/4 bardak
Havuç (dilinmiş) 3 adet
Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Soğan (kıyılmış) 4 adet
Et suyu 2 kg
Pancar (kıyılmış) 4 adet
Patates (küp küp dogranmis) 3 adet
Lahana (kıyılmış) 1 bardak
Domates 2 bardak
Defne yaprağı 1 adet
Sarımsak (dövülmüş) 1 diş
Tuz 2 çay kaşığı
Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak
Maydanoz 1-2 sap
Şeker 1 çorba kaşığı
Yoğurt (veya saaaana, her servis için) 1 çorba kaşığı
Yapilisi:
Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur
Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir
Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir
Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir
*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie 8-10 kişiliktir
|
|
|