Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Balıklı Patates Köftesi Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Balıklı Patates Köftesi Tarifi




Alman Mutfağı- Balıklı Patates Köftesi Tarifi

Malzemeler

1/2 kg patates, soyulmuş, dörde bölünmüş

Tuz, karabiber

1/2 kg mezgit balığı fileto (derisiz)

3 sap taze soğan (orta boy, ince kıyılmış)

2 diş sarımsak (dövülmüş)

1 adet yeşil sivri biber, çekirdekleri ayıklanmış, kıyılmış

2 adet yumurta, çırpılmış

Galeta unu

Ayçiçek yağı (kızartma için)

Yapılışı

Patatesleri biraz tuz kattığınız kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün, biraz soğutun

Patatesleri, küçük parçalara ayırdığınız balıkları, soğanı, biberi, biraz tuz ve karabiber de ekleyerek blenderde iyice çekin

Patates karışımını derin bir kabın içine alın, iki yemek kaşığı çırpılmış yumurta ve 4 yemek kaşığı galeta unu ekleyin, iyice karıştırın

Tüm karışımı sekiz eşit parçaya bölün, elle yassı köfteler halinde şekillendirin, kalan yumurtaya banın, galeta ununa bulayın, orta ateşte geniş bir tava içinde kızdırdığınız yağda köfteleri sıkça çevirerek 3-4 dakika kadar kızartın

Kızarmış köftelerin fazla yağını kağıt havluya emdirdikten sonra servis tabağına alın, mayonez ve limon eşliğinde servis yapıp nefis lezzeti yaşayın



Alıntı Yaparak Cevapla