10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Balıklı Patates Köftesi Tarifi
Alman Mutfağı- Balıklı Patates Köftesi Tarifi
Malzemeler
1/2 kg patates, soyulmuş, dörde bölünmüş
Tuz, karabiber
1/2 kg mezgit balığı fileto (derisiz)
3 sap taze soğan (orta boy, ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 adet yeşil sivri biber, çekirdekleri ayıklanmış, kıyılmış
2 adet yumurta, çırpılmış
Galeta unu
Ayçiçek yağı (kızartma için)
Yapılışı
Patatesleri biraz tuz kattığınız kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün, biraz soğutun
Patatesleri, küçük parçalara ayırdığınız balıkları, soğanı, biberi, biraz tuz ve karabiber de ekleyerek blenderde iyice çekin
Patates karışımını derin bir kabın içine alın, iki yemek kaşığı çırpılmış yumurta ve 4 yemek kaşığı galeta unu ekleyin, iyice karıştırın
Tüm karışımı sekiz eşit parçaya bölün, elle yassı köfteler halinde şekillendirin, kalan yumurtaya banın, galeta ununa bulayın, orta ateşte geniş bir tava içinde kızdırdığınız yağda köfteleri sıkça çevirerek 3-4 dakika kadar kızartın
Kızarmış köftelerin fazla yağını kağıt havluya emdirdikten sonra servis tabağına alın, mayonez ve limon eşliğinde servis yapıp nefis lezzeti yaşayın
|
|
|