Konu
:
Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı Et) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı Et) Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı Et) Tarifi
Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı et) Tarifi
1 kg kuşbaşı dana eti
5-6 adet arpacık soğan
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kıyılmış taze zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
5 adet kıyılmış limon otu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 adet dilimlenmiş misket limon yaprağı
2 adet dilimlenmiş zerdeçal yaprağı
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı toz rezene
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı “Gula Melaka” şekeri
Yarım çay bardağı hindistancevizi sütü
Yarım su bardağı sıvıyağ, tuz
Rendang Tok (Baharatlı et) Yapılışı
Etİ toz rezene, toz kişniş ve tuzla marine edin
Yağı bir tavaya alıp kızdırın
Arpacık soğan ve sarmısakları soyup tavaya alın
Zencefil, zerdeçal ve limon bitkisini de tavaya alıp kokusu çıkana kadar sote edin ve sonra kırmızı biberi ekleyin
Marine edilmiş eti de tavaya alıp iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirin
Sonra misket limon yaprağını ve zerdeçal yaprağını ekleyip iyice karıştırın
Sonra tane kimyon ve köri ekleyin
Son olarak Gula Melaka ve hindistancevizi sütünü ekleyip iyice karıştırın
Kıvam alıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul