Yalnız Mesajı Göster

Bıçak Tatlısı Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıçak Tatlısı Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su[*]1/2 Limonun SuyuTarifin HazırlanışıÖnce şerbeti hazırlayınBunun için şeker ve 15 su bardağı suyu kaynatın
Limon suyunu ilave edin
Derin bir kapta margarini eritinSütü ekleyinKaynadıktan sonra altını kapatın
Unu azar azar ekleyinSürekli karıştırarak hamur yapın
Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyinİyice yoğurunHamuru fırın kabına yayın
Elinizle düzeltinBıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin[*]Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin4 saat dinlendirip,servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla