Konu
:
Bıçak Tatlısı Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bıçak Tatlısı Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıçak Tatlısı Tatlı Tarifi
Kullanılan malzemeler :
Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su[*]
1/2 Limonun Suyu
Tarifin Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayın
Bunun için şeker ve 1
5 su bardağı suyu kaynatın
Limon suyunu ilave edin
Derin bir kapta margarini eritin
Sütü ekleyin
Kaynadıktan sonra altını kapatın
Unu azar azar ekleyin
Sürekli karıştırarak hamur yapın
Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin
İyice yoğurun
Hamuru fırın kabına yayın
Elinizle düzeltin
Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin
[*]
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin
4 saat dinlendirip,servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul