10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı Tarifi
Kullanılan malzemeler :Süre
1 saat
Zorluk Derecesi:
Çok kolay
Kaç Kişilik
Yeteri kadar  
1 kilo portakal[*]2 su bardağı toz şekerHazırlık[*]Portakalın kabuklarını önceden soyup,kare kare yada jülyen şekilde doğrayınız Tarifin HazırlanışıSize portakallar ortadan kaybolmadan bir tarif vermek istedim Ben yaptım ve çok hoşuma gitti 
Şimdi alın portakalları Ne kadar mesela 1 kg Kabuklarını soyun,ama elma soyar gibi değil,dilim dilim İçinin beyaz kısımlarını alın Sonra bu kabukları jülyen(kibrit çöpü) şeklinde doğrayın,veya küp şeker büyüklüğünde kare kare de olabilir 
Sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin,kaynatın,sonra suyu süzün Bu işlemi üç kez yapın ki,portakal kabuğunun acı tadı su ile beraber gitsin 
Tamaaaam şimdi haşladığımız portakal kabuklarını tekrar tencere alın ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ilave edip,ateşte şöyle bir çevirin,ocaktan alıp soğutun Sonra derin bir kapta bolca toz şekere bulayıp,güneşte kurutun 
İşte tamam  Bunu böyle şekerleme gibi de yitebilirsiniz,keklerin içine de kullanabilirsiniz,sütlaç veya başka tatlılarda süsleme amaçlıda kullanabilirsiniz [*]Ben denedim,valla zahmetli değil,aksine zevkli Tavsiyeme kulak verin Hatta şık bir kavonoza koyup,arkadaşınıza bile hediye edebilirsiniz 
|
|
|