Yalnız Mesajı Göster

Havuç Tatlısı (Resimli) Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Tatlısı (Resimli) Tatlı Tarifi




Açıklama :





Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
40 adet bisküvi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Hindistan cevizi
Krema için :

4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker [*]1 paket vanilyaTarifin HazırlanışıHavuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirin Bisküvileri küçük parçalara bölün Pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırın (Bisküviler tamamen ezilmesin) Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpin Karışımı borcama yayıp üzerini düzleyin
Vanilya dışındaki krema malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edin 1-2 dk daha pişirip ocaktan alın ve mikserle 5 dk çırpın Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine kremayı yayın Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın[*]Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla