Konu
:
Cevizli Bülbül Yuvasi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Bülbül Yuvasi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Bülbül Yuvasi Tatlı Tarifi
Malzemeler
Hamur Için
2 Adet yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Ayçiçekyagi
Yarim Çay Bardagi Su
Alabildigince Un
Bir Tutam tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardagi Siviyag
200 gr Margarin
Serbeti için:
Dört Buçuk Su Bardagi seker
3
5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
Içi için:
150 gr Ceviz Içi
Açmak Için
1 Paket Nisasta
1 Su Bardagi Un
Yapilis Tarifi
Genis bir kaba 2 adet yumurtayi kiralim
Içine 1 çay bardagi sütü, 1 çay bardagi sivi yagi, yarim çay bardagi suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karistiralim
Bu malzemenin alabilecegi kadar unu azar azar ilave edelim
Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek yoguralim
Hamurdan ceviz irillginde bezeler koparalim
Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliin
Nisastayi 1 su bardagi un ile karistiralim
Sert bir zemine nisastali un karisimindaui serpelim
Bezeleri bu karisimin üzerine koyalim
Üzerine de nisastali karisimdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkalari açalim
Açilan her yufkayi temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim
5 dakika sonra açtigimiz yufkayi ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim
Yufkayi oklavaya sararak, iki ucundan ortaya dogru büzelim
Oklavayi yufkanin seklini bozmamak için yavas yavas çikaralim
Büzülen yulkayi 8 santim araliklarla keselim
Her parçanin iki ucunu birlestirip yagsiz tepsiye dizelim
Bütün yuflkalari ayni sekilde hazirlayip yan yana ve araliksiz bir sekilde tepsiye yerlestirelim
Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alip eritelim
Içine sivi yagi da ilave ederek, 2 dakika kaynatalim
Yagi atesten alir almaz yufkalarin üzerine bir kasik yardimiyla gezdirelim
Önceden isitilmis firinda hamurun üzeri kizarana dek pisirelim
Tepsiyi firindan alip tatlimizi sogutalim
Serbet için, su ve sekeri kaynatalim
Serbetin hazir olmasina yakin limonu da ilave edellm
Ilittigimiz serbeti bir kepçe yardimiyla tatlinin üzerine gezdirelim
Serbetini emdikten sonra baklavalari servis tabagina alalim
Ortalarina Antep fistigi serperek servis
Not
Bülbül yuvasini daha güzel pismenin püf noktasi, tatlilarin tepsiye yan yana ve araliksiz dizilmesidir
Kenarlarda bosluk kalmayacak sekilde bir tepsi tercih edin
Eger bülbül yuvalarini büyük yapmak istiyorsaniz oklavaya sardiginiz yufkayi hiç kesmeden kendi etrafinda sarabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul