Yalnız Mesajı Göster

Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi




DAĞLANMIŞ MUHALLEBİ

Malzeme :
1 lt süt,
150 gr şeker,
100 gr pirinç,
1 kaşık nişasta,
1 yumurta sarısı,
1 kahve fincanı gülsuyu,
biraz vanilya
2 yumurta

Yapılışı:
1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz
2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek)
3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir)
4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz
5- Telle karıştırarak koyulaştırınız
6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta şansı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz
7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız
8- 2 yumurta akını kar haline getirip bir kaşık muhallabiyle karıştırıp tenceredeki muhallebiye boşlatınız
9- Tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız
10- Kaselere doldurunuz
11- Geniş yüzeyli bir demiri kızdırarak muhallebinin üzerine koyu renkte dağlayınız

NOT: Eğer muhallebinin üzerine biraz pudra şekeri serperseniz daha güzel şekilde dağlanır


Alıntı Yaparak Cevapla