Konu
:
Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi
DAĞLANMIŞ MUHALLEBİ
Malzeme :
1 lt
süt
,
150 gr
şeker,
100 gr
pirinç
,
1 kaşık nişasta,
1
yumurta
sarısı,
1 kahve fincanı gülsuyu,
biraz vanilya
2
yumurta
Yapılışı:
1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu
pirinç
lerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz
2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek)
3- Geçmiyen
pirinç
tanelerini tekrar döğüp hepsini
süt
e geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir)
4- Şekeri de ilave edip ateşe
koyun
uz
5- Telle karıştırarak koyulaştırınız
6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı,
yumurta
şansı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz
7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız
8- 2
yumurta
akını kar haline getirip bir kaşık muhallabiyle karıştırıp tenceredeki muhallebiye boşlatınız
9- Tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız
10- Kaselere doldurunuz
11- Geniş yüzeyli bir demiri kızdırarak muhallebinin üzerine koyu renkte dağlayınız
NOT: Eğer muhallebinin üzerine biraz pudra şekeri serperseniz daha güzel şekilde dağlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul