Yalnız Mesajı Göster

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




karışık mevsim reçelleri
MALZEMELER:
4 tane orta boy havuç
4 tane orta boy portakal
3 tane elma
1tane ayva
bir kilodan iki avuç az şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
bir kabın içine az bir şeker koyun Kabuklarını soyduğunuz ayvayı bu şekerin üstüne rendeleyin rendelenmiş ayvalar kararmasın diye, üstüne bir kat daha şeker dökün Elmaları soyun rendenin iri tarafınla onları da rendeleyin ayvalı karışımın üstüne koyun ,kararmasınlar diye tekrar şeker dökün Havuçların kabuklarını kazıyın rendeleyin, elmaların üstüne koyun, biraz daha şeker ekleyin Portakalların kabuklarını soyun içini minik minik küp şeklinde doğrayın Havuçların üstüne koyun Kalan şekeri üstlerine dökün Tahta kaşıkla malzemeyi iyice karıştırın şekerin erimesini sağlayın, karışımı tencereye alın, kısık ateşte pişirin, sık sık karıştırın ve üstündeki köpüğü alın atın(suyunu çekince, yani reçel kıvamına gelince) yarım limon suyu ekleyin bir taşım daha kaynatın ,ocağı kapatın 10 dakika sonra ,sıcakken kavanozlara doldurun, ağzını sıkıca kapatın Sıcakken kapağı takınca tak sesi duyarsınız kilitlenir Ters çevirin kavanozu içindeki hava kabarcıkları çıksın Bir gün böyle bekletin sonra kaldırın Reçel seviyorsanız eğer çok lezzetli ve farklı bir tattır Afiyet olsun Bu reçele su konmaz, meyvelerin kendi saldığı sularla pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla