Konu
:
Etimekli Tavuk Göğsü (Resimli) Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etimekli Tavuk Göğsü (Resimli) Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etimekli Tavuk Göğsü (Resimli) Tatlı Tarifi
Açıklama :
Kullanılan malzemeler :
Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1 paket sade etimek
1 lt süt
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 küçük kahve fincanı un
1 paket vanilya
Sos İçin:
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta [*]
1,5 yemek kaşığı kakao
Hazırlık
[*]
alıntı
Tarifin Hazırlanışı
1
Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin
Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun
2
Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın
Toz şekeri ekleyin
3
Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın
Vanilyayı ekleyin
4
Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın
6
Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin
(Suda tutmayın çok yumuşak olur
) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin
7
Sosu hazırlayın
Bunun için su ve toz şekeri kaynatın
Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin
Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin
2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin
8
Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun
1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz
[*]
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul