Yalnız Mesajı Göster

Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi




Malzemeler;

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

3 çay bardağı un

Kreması için;

1/2 lt süt,

1 çay bardağı şeker

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı nişasta

1 yumurta

125 gr tereyağı veya margarin

1 paket vanilya

Üzeri için bolca pudra şekeri

Hazırlanışı;
Yumurta ile şekeri köpürüne kadar çırpın

Yoğurt ve sıvıyağı ekle, karıştırın

En son kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip sadece kaşıkla karıştırın

Küçük yuvarlak borcama veya 22cm'lik bir kalıba dökün

200 C derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin

Piştikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp ikiye bölüp arasına muhallebisini sürün Kenarlarından akabilir önemli değil, diğer kek parçasını üzerine yerleştirin

Servis tabağına aldıktan ve kek soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpin
Kremanın hazırlanışı;
1/2 lt sütü, şekeri, unu ve nişastayı muhallebi gibi pişirin

Piştikten sonra sıcakken içine 125 gr tereyağı veya margarini, 1 yumurtayı (yavaş yavaş ekleyerek) ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpın








Alıntı Yaparak Cevapla