Konu
:
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi
Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
Kreması için;
1/2 lt süt,
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta
125 gr tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Üzeri için bolca pudra şekeri
Hazırlanışı;
Yumurta ile şekeri köpürüne kadar çırpın
Yoğurt ve sıvıyağı ekle, karıştırın
En son kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip sadece kaşıkla karıştırın
Küçük yuvarlak borcama veya 22cm'lik bir kalıba dökün
200 C derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin
Piştikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp ikiye bölüp arasına muhallebisini sürün
Kenarlarından akabilir önemli değil, diğer kek parçasını üzerine yerleştirin
Servis tabağına aldıktan ve kek soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpin
Kremanın hazırlanışı;
1/2 lt sütü, şekeri, unu ve nişastayı muhallebi gibi pişirin
Piştikten sonra sıcakken içine 125 gr tereyağı veya margarini, 1 yumurtayı (yavaş yavaş ekleyerek) ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul