Yalnız Mesajı Göster

Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi

Malzemeler;

# 240 gram un (2 su bardağından biraz az, eğer hamur çok yapışıyorsa ele biraz daha ekleyebilirsiniz)
# 50 gram toz şeker (1 kahve fincanı)
# 140 gram tereyağı
# 100 gram marmelat
# 75 gram pudra şekeri (1/2 su bardağından biraz fazla)
# 2 yumurta sarısı
# 1 limon kabuğu rendesi
# Biraz vanilya
# 1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı;

1 Öncelikle tepsiye pişirme kağıdını serin veya yağlayın, pişirme kağıdını tavsiye ediyorum çok büyük bir kolaylık
2 Unu hamur yoğuracağını kaba eleyerek ortasını havuz gibi açın
3 Tereyağını bıçakla havuza kıyın 75 gram pudra şekeri, 50 gram toz şekeri, limon kabuğu rendesi, vanilya, iki yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu un ve kıyılmış tereyağıyla yumuşak ama şekil alan bir hamur oluncaya kadar yoğun
4 Hamuru ikiye bölün Tezgahın üzerinde elinizle 4 cm çapında iki rulo haline getirin Bir bıçakla bu ruloyu 1/2 cm kalınlığında dilimlemeye başlayın ve 2 cm aralıklarla dilimlerinizi tepsiye dizin Eğer tam yuvarlak değillerse elinizle etraflarını bastırarak hafifçe yuvarlaklaştırın veya benim gibi bazılarını parmağınızla hafifçe sıkarak oval hale getirebilirsiniz
5 Bisküvilerin ortalarını hafifçe çukurlaştırmak için ben krema şırıngasının ucunu kullandım Buna benzer bir şey alarak bütün bisküvileri delmeden hafifçe ortalarına çukur açın
6 Marmelattan her birine yaklaşık 1 çay kaşığı alarak çukurları doldurun Çok fazla koyunca kenarlara akabiliyor
7 175C derecede pembeleşene kadar pişirin, yaklaşık 15-20 dk Bu ölçülerle ben iki tepsi pişirdim sayısını hatırlamıyorum maalesef

Alıntı Yaparak Cevapla