Konu
:
Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi
Malzemeler;
# 240 gram un (2 su bardağından biraz az, eğer hamur çok yapışıyorsa ele biraz daha ekleyebilirsiniz)
# 50 gram toz şeker (1 kahve fincanı)
# 140 gram tereyağı
# 100 gram marmelat
# 75 gram pudra şekeri (1/2 su bardağından biraz fazla)
# 2 yumurta sarısı
# 1 limon kabuğu rendesi
# Biraz vanilya
# 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı;
1
Öncelikle tepsiye pişirme kağıdını serin veya yağlayın, pişirme kağıdını tavsiye ediyorum çok büyük bir kolaylık
2
Unu hamur yoğuracağını kaba eleyerek ortasını havuz gibi açın
3
Tereyağını bıçakla havuza kıyın
75 gram pudra şekeri, 50 gram toz şekeri, limon kabuğu rendesi, vanilya, iki yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu un ve kıyılmış tereyağıyla yumuşak ama şekil alan bir hamur oluncaya kadar yoğun
4
Hamuru ikiye bölün
Tezgahın üzerinde elinizle 4 cm çapında iki rulo haline getirin
Bir bıçakla bu ruloyu 1/2 cm kalınlığında dilimlemeye başlayın ve 2 cm aralıklarla dilimlerinizi tepsiye dizin
Eğer tam yuvarlak değillerse elinizle etraflarını bastırarak hafifçe yuvarlaklaştırın veya benim gibi bazılarını parmağınızla hafifçe sıkarak oval hale getirebilirsiniz
5
Bisküvilerin ortalarını hafifçe çukurlaştırmak için ben krema şırıngasının ucunu kullandım
Buna benzer bir şey alarak bütün bisküvileri delmeden hafifçe ortalarına çukur açın
6
Marmelattan her birine yaklaşık 1 çay kaşığı alarak çukurları doldurun
Çok fazla koyunca kenarlara akabiliyor
7
175C derecede pembeleşene kadar pişirin, yaklaşık 15-20 dk
Bu ölçülerle ben iki tepsi pişirdim sayısını hatırlamıyorum maalesef
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul