Yalnız Mesajı Göster

Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi




Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi

Malzemeler

600 gr böğürtlen
400 gr toz şeker
½ çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim)
Ateşten indirmeden1-2 dk önce limontuzunu ekleyin,karıştırın ve ateşten indirin
Reçeliniz size sulu gelecektir,1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli,tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın
Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz
Kavanozlayıp,serin yerde saklayınız
Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla