Konu
:
Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi
Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi
Malzemeler
600 gr böğürtlen
400 gr toz şeker
½ çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz
Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz
Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz
Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz
(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim)
Ateşten indirmeden1-2 dk önce limontuzunu ekleyin
,karıştırın ve ateşten indirin
Reçeliniz size sulu gelecektir,1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli,tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın
Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz
Kavanozlayıp,serin yerde saklayınız
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul