Konu
:
Tespişti Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tespişti Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tespişti Nasıl Yapılır
Tespişti nasıl yapılır
Tespişti tarifi
Malzemeler :
3 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1
5 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
250 gr çiğ badem (kabuğu çıkmış ve çekilmiş)
1 adet portakal (rendelenmiş)
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için :
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Tarif :
Öncelikle şerbetini hazırayınız
Bunun için ; su ve şekeri kaynatınız
İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakınız
3 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ile ayçiçek yağını karıştırınız
Bir tepsiye 2 su bardağı un, 2 su bardağı tozşeker, badem, rendelenmiş portakal ve kabartma tozunu koyunuz
Yağlanmış ekmek içleri ve çırpılmış yumurtaları ilave ediniz
Elinizle ezmeden karıştırın ve elinizle düzelterek tepsinin her tafına düzgün bir şekilde yayınız
Fırına atıp pişiriniz
Sonra; üzerine soğuk şerbeti dökün ve baklava şeklinde dilimleyiniz
Krema, vişne ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul