Konu
:
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır
Tulumba Tatlısı nasıl yapılır
Tulumba Tatlısı tarifi
Malzemeler :
1 çorba kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
1 tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 su bardağı su
500 gr tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Tarif :
Öncelikle şerbeti hazırlayınız
Bunun için suyu tencereye alınız
Tozşekeri ekleyiniz
Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatınız
Ocaktan alıp, soğumaya bırtakınız
Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alınız
Su kaynayınca unu azar azar ilave ediniz
Karıştırarak 5-6 dk
pişiriniz
Ateşten alıp, soğutunuz
Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yediriniz
Elinizle yoğurunuz
Sıkma torbasına doldurunuz
Sıvıyağı hafifçe kızdırınız
Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkınız
Sallayarak kızartınız
Soğuk şerbetin içine atınız
15 dk
bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul