Yalnız Mesajı Göster

Profiterol Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Tatlı Tarifi








Hamuru için:
- 120 gr margarin (1 çubuk) - 1 bardak su - 2 tatlı kasığı seker - bir cimdik tuz - 1 + 1/4 su bardağı un - 4 hafif çırpılmış yumurta (yaklaşık)
İçini doldurmak için:
- 1 yumurta sarisi - 10 yemek kaşığı tozşeker - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 2bucuk bardak sut
Üst sosu için:
2 bardak su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı tozşeker isteğe göre 1/4 bardak çikolata damlası veya normal çikolata (sosa istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)

Hamurun Yapılışı:
- Yağ, su, seker ve tuzu bir tencerede birleştirip arasıra karıştırarak kaynatın - Kaynar kaynamaz altını kapatıp içine unu birden atıp tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak yedirin - Tekrar hafif ateşte tencerenin kenarlarından ayrılıp top gibi olana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın Ocaktan alıp 5-6 dakika ılınmaya bırakın - Ilındıktan sonra içine yumurtaları azar azar elinizle veya mikserle yedirin Kıvamı; hamur artik elinize hafifçe yapışacak, koyuca, seklini alacak bir kıvama gelmişse daha fazla çırpılmış yumurtadan koymayın - Parsoment kâğıdı serilmiş tepsinize iki tatlı kaşığı ile sekil verip top top aralıklı olarak yerleştirin veya sıkma torbası ile sikin - Önceden ısıtılmış 400F (200C) dereceli fırında 25 dakika kadar kabarıp kızarana kadar pişirin Fırını kapatıp kapağını hafifçe aralayarak fırında 5 dakika kadar bekletin Sonra çıkarıp ılınmaya bırakın - Daha sonra krema torbasına düz uç koyup hazırladığınız iç kremayı doldurup profiterollerin yan taraflarından içine sikin - Bir geniş servis tabağı veya tepsisine dizip üst sosunu üzerine döküp buzdolabında soğutup servise hazır hale getirin
İç kremasını yapmak için:
- yumurta sarisi ve sekeri bir tencerede çırpma aleti ile karıştırıp un ve nişastayı ilave edip yine karıştırın - Sütü ilave edip karıştırın Ocağın altını açıp orta ateşte pişirin Katılaşıp kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirip altını kapatın 1 paket toz vanilya ve 1 kaşık margarini ilave edip ılıtın
Üst Sosu Malzemesi:
-Nişasta, seker, kakaoyu karıştırıp suyu ilave ederek koyulaşana kadar pişirin Çikolatalarıda ekleyip eridikten sonra altını kapatıp fındık büyüklüğünde yağ koyup karıştırıp profiterollerin üstüne dökün



Alıntı Yaparak Cevapla