Konu
:
Profiterol Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Tatlı Tarifi
Hamuru için:
- 120 gr
margarin (1 çubuk) - 1 bardak su - 2 tatlı kasığı seker - bir cimdik tuz - 1 + 1/4 su bardağı un - 4 hafif çırpılmış yumurta (yaklaşık)
İçini doldurmak için:
- 1 yumurta sarisi - 10 yemek kaşığı tozşeker - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 2bucuk bardak sut
Üst sosu için:
2 bardak su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı tozşeker isteğe göre 1/4 bardak çikolata damlası veya normal çikolata (sosa istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)
Hamurun Yapılışı:
- Yağ, su, seker ve tuzu bir tencerede birleştirip arasıra karıştırarak kaynatın
- Kaynar kaynamaz altını kapatıp içine unu birden atıp tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak yedirin
- Tekrar hafif ateşte tencerenin kenarlarından ayrılıp top gibi olana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın
Ocaktan alıp 5-6 dakika ılınmaya bırakın
- Ilındıktan sonra içine yumurtaları azar azar elinizle veya mikserle yedirin
Kıvamı; hamur artik elinize hafifçe yapışacak, koyuca, seklini alacak bir kıvama gelmişse daha fazla çırpılmış yumurtadan koymayın
- Parsoment kâğıdı serilmiş tepsinize iki tatlı kaşığı ile sekil verip top top aralıklı olarak yerleştirin veya sıkma torbası ile sikin
- Önceden ısıtılmış 400F (200C) dereceli fırında 25 dakika kadar kabarıp kızarana kadar pişirin
Fırını kapatıp kapağını hafifçe aralayarak fırında 5 dakika kadar bekletin
Sonra çıkarıp ılınmaya bırakın
- Daha sonra krema torbasına düz uç koyup hazırladığınız iç kremayı doldurup profiterollerin yan taraflarından içine sikin
- Bir geniş servis tabağı veya tepsisine dizip üst sosunu üzerine döküp buzdolabında soğutup servise hazır hale getirin
İç kremasını yapmak için:
- yumurta sarisi ve sekeri bir tencerede çırpma aleti ile karıştırıp un ve nişastayı ilave edip yine karıştırın
- Sütü ilave edip karıştırın
Ocağın altını açıp orta ateşte pişirin
Katılaşıp kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirip altını kapatın
1 paket toz vanilya ve 1 kaşık margarini ilave edip ılıtın
Üst Sosu Malzemesi:
-Nişasta, seker, kakaoyu karıştırıp suyu ilave ederek koyulaşana kadar pişirin
Çikolatalarıda ekleyip eridikten sonra altını kapatıp fındık büyüklüğünde yağ koyup karıştırıp profiterollerin üstüne dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul