Konu
:
Osmanlı Tatlısı Şekerpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Tatlısı Şekerpare Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Tatlısı Şekerpare Tarifi
Osmanlı Tatlısı Şekerpare Tarifi
Şekerpare Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
•4 su bardağı un
•1 su bardağı kadar pudra şekeri
•1 paket margarin
•2 adet yumurta
•4 yemek kaşığı irmik
•3 yemek kaşığı hindistan cevizi
•1 Paket kabartma tozu
•1 Paket vanilya
Şekerparenin Şerbetini Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler ise Şöyle;
•3
5 su bardağı şeker
•4
5 su bardağı su
•İkiye ayrılmış bir limonun suyu
Ayrıca şekerpareyi süslemek için fındık içi
Fındık içinin yerine fıstık ve cevizde kullanabilirisiniz
Ancak fındık içi çok daha estetik duracaktır şekerparelerin üzerinde
Şekerpare Tarifi
Şekerparenin Yapılışına Geçecek Olursak;
Şekerpare hamuru için yukaırda verdiğimiz malzemeleri bir hamur kabına boşaltın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamur kıvama geldikten sonra kurabiye büklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve elinizle hafifçe düzleyin
Tepsiye dizdiğiniz şekerparelerin üzerine birer adet fındık içi yerleştirin
Önceden ısıtmış olduğunuz fırını 170 dereceye getirin ve yaklaşık 15 dakika şekerparelerin üzeri hafif pempeleşene kadar pişirin
Bu arada şekerparenin şerbetini kaynatabilirsiniz
3
5 su bardağı şeker ve 4
5 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın
Kaynamasına müteakip limon suyunu ekelyin ve bir müddet daha kaynatın
Kaynayan şerbeti ılımaya bırakın
Bu arada yetişin şekarpareleriniz pişti bile
Fırından çıkardığınız şekerpareleri 3 dakika kadar bekletin
Sonrasında ılık şerbeti hafif hafif şekerparelerin üzerinde gezdiririn
Burda dikkat etmeniz gereken nokta şerbetin ılık, şekerparelerin ise sıcak olmasıdır
Şerbeti ekledikten sonra başka bir tepsi kullanarak şekerparenizin üstünü kapatın taki servis yapana kadar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul