Yalnız Mesajı Göster

Mandalina Reçeli Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Reçeli Tatlı Tarifi




MANDALİNA REÇELİ




Malzemeler:

1 kg mandalina,
1,5 kg tozşeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limonsuyu (veya 6 gr limontuzu)
Yapılışı:

-Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır
-Sonra büyükçe bir tencereye konur
-Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır
-Sonra kaynar su dökülür, mandalinalann üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldınlır
-Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır
-Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur
-Kanştınlarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir
-Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır
-Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır
-Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır
-Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir
-Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır
-Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla