Yalnız Mesajı Göster

Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır




Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1250 gr ağaçkavunu

2 kg tozşeker

6 bardak su

Ağaçkavunlarının ince sarı kabukları soyulurYuvarlak dilimler halinde kesilip ekşisi çıkarılırSonra kalın delikli bir rendeyle güzelce rendelenir3 bardak suyla haşlanırHaşlanan rendelenmiş ağaçkavunları bir kevgire dökülüp üzerinden soğuk su geçirilirÖte yanda 2 kilo tozşeker 6 bardak su ile karıştıra karıştıra kaynatılırSuyunu çekip adalaşınca ateşten indirilirRendelenmiş ağaç kavunları bu ağdalanmış şurubun içine yatırılırKavunlar bir miktar su alacağından suyunu çekene kadar yani yeniden ağdalaşıncaya kadar orta ısılı ateşte kaynatılırKaynayan şurup reçel haline gelince ateşten indirilirIlıkken kavanoza koyulup kaldırılır



Alıntı Yaparak Cevapla