Konu
:
Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır
Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler
1
250 gr ağaçkavunu
2 kg tozşeker
6 bardak su
Ağaçkavunlarının ince sarı kabukları soyulur
Yuvarlak dilimler halinde kesilip ekşisi çıkarılır
Sonra kalın delikli bir rendeyle güzelce rendelenir
3 bardak suyla haşlanır
Haşlanan rendelenmiş ağaçkavunları bir kevgire dökülüp üzerinden soğuk su geçirilir
Öte yanda 2 kilo tozşeker 6 bardak su ile karıştıra karıştıra kaynatılır
Suyunu çekip adalaşınca ateşten indirilir
Rendelenmiş ağaç kavunları bu ağdalanmış şurubun içine yatırılır
Kavunlar bir miktar su alacağından suyunu çekene kadar yani yeniden ağdalaşıncaya kadar orta ısılı ateşte kaynatılır
Kaynayan şurup reçel haline gelince ateşten indirilir
Ilıkken kavanoza koyulup kaldırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul