Konu
:
Fırında Balkaymaklı Ayva Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Balkaymaklı Ayva Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Balkaymaklı Ayva Tatlı Tarifi
Malzemeler
4 adet ayva
300 gr kaymak
8 adet karanfil
4 çorba kaşığı esmer şeker
8 çorba kaşığı bal
Yapılışı
Ayvaların altlarını (pişerker durmaları için) düzleştirecek şekilde kesin
Üst kısımlarında da birer kapak çıkaracak şekilde saplarının 4 cm aşaşısından kesin
Kapakları saklayın
Ayvaların çekirdeklerini diplerini delmeyecek şekilde çıkartın
Oluşan boşluklara 1'er çorba kaşığı esmer şeker doldurun
Saklamış olduğunuz kapakları, ayvaların üstlerine tekrar kapatın
Ayvalarınızı 2'şer adet karanfille, alüminyum folyoya sarın
Alimünyum folyoya sardığınız ayvaları, fırın tepsisine dik şekilde oturtun ve önceden 200 derece ısıttığınız fırında 45 dk pişirin
Ayvaları fırından alıp, folyofaı çıkartın ve soğumaya bırakın
Ayvalar ılınınca kapaklarını açın ve içlerini kaymak ve 1 kaşık balla doldurun
Kapakları geri kapatın
Ayvaların üzerine geri kalan balı dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul