Yalnız Mesajı Göster

Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır




Frenk üzümü reçeli - Frenk üzümü reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1250 gr Frenk üzümü

2 kg tozşeker

1 lt su

1 limon

Frenüzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilirBir tencereye 2 kg tozşeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılırŞurup ağdalaştıktan sonra frenüzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılırErtesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilirReçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağızı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır



Alıntı Yaparak Cevapla