Konu
:
Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır
Frenk üzümü reçeli - Frenk üzümü reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler
1
250 gr Frenk üzümü
2 kg tozşeker
1 lt su
1 limon
Frenüzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir
Bir tencereye 2 kg tozşeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır
Şurup ağdalaştıktan sonra frenüzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir
24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır
Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilir
Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağızı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul