Yalnız Mesajı Göster

Ceviz Krokanlı Parfe - Dondurma Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ceviz Krokanlı Parfe - Dondurma Tarifleri




Ceviz Krokanlı Parfe

Malzemeler

4 yumurta sarısı

yarım su bardağı böğürtlen ratafia

yarım su bardağı ceviz krokan (tatlılar bölümünden tarifine ulaşabilirsiniz)

1,5 su bardağı ağır krema

Hazırlanış

yumurta sarısı ve böğürtlen ratafia mikser yardımı ile

6-8 dakika kadar çırpılır 15 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirilir

krema eklenerek mikser ile hafiften hızlıya doğru yumurta sarısı krema iyice karışana kadar

çırpılırBuzlukta 3 saat kadar dondurulan krema, cam bir dondurma kadehine

bir sıra ceviz krokan bir sıra krema şeklinde en az 4-5 kat konularak serviz yapılır

afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla