Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır




Patlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 kg bostan patlıcanı

1,5 kg tozşeker

3,5 bardak su

1 limonun suyu

Reçel yapılacak patlıcanların çekirdeksiz ve bostan patlıcanı olarak bilinen top gibi yuvarlak patlıcanlardan olması gerekirPatlıcanlar, kabuğu soyulduktan sonra ince ince dilimler halinde doğranır

Diğer tarafta 20 bardak suda 250 gr sönmemiş kireç eritilirBunu durulanmış suyu alınır ve patlıcan parçaları bu suda 6 saat bekletilirBu süre sonunda patlıcan parçaları bol suda iyice yıkanır, suyu süzdürülürDiğer tarafta tozşeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup yapılır

Şurup koyulaşınca yıkanmış ve suyu süzdürülmüş patlıcan parçaları ilave edilir ve kaynatılarak patlıcanlar pişirilir

Reçel kıvamını bulunca limon suyu konur ve karıştırılırYaklaşık 2-3 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tencere ateşten indirilir ve içindekiler temiz ve kuru kavanozlara boşaltılarak kaldırılır



Alıntı Yaparak Cevapla