Yalnız Mesajı Göster

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri




Hellim Böreği



Hellim peynirini düz beyaz peynir gibi bir kere tadın ancak sofranızda Hellim peynirini çok değişikşekillerde tadabilirsiniz Hellimi öncelikle tefal tavada ızgara yaparak tadınÇelik tavada hafifçe erittiğiniz tereyağın içinde kızartarak tadına bakınPikniğe gittiniz kebapları ızgara yaptınız ancak doymadınız! Ne yapsak ki diye sormayınYanını zda Hellim peyniri varsa, ızgara yapmayı deneyin Nefis bir tadı olacaktır

Malzemeler

1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr)
3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr)
1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr)
300 gram rendelenmiş hellim
5 orta boy soğan (yaklaşık 250 gr)
1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Yemeklik doğranan soğanlar yağda kızartılır Biraz soğuduktan sonra Hellim rendesi ile karıştır Biraz karabiber ilave etElinizdeki unu yoğurarak hamur oluşturun Bu hamura 3/4 çay bardağı ayçiçek yağını ekleyerek iyice yoğurunve iki pezi (iki parça) yufka olarak açİkinci parça yufka bir kenarda dursun Ortaya koyduğunuz yufkanın üzerine birazönce hazırladığınız soğanlı hellim rendesini parçalar halinde yerleştirin Yufkanın üzerinde yaklaşık 30 öbek halinde hellimi yerleştirdikten sonra ikinci parça yufkayı bunun üzerine örtİkinci yufkayı birincinin üzerine yerleştirdikten sonra öbek öbek yerleştirdiğin hellimlerin kabartıları kendini belliedecek Bir tabağın ya da tencere kapağının kenarını kullanarak bu öbekleri ortada kalacak şekilde kesBöylece 30 parça börek oluşacak
Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla