Konu
:
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri
Hellim Böreği
Hellim peynirini düz beyaz peynir gibi bir kere tadın ancak sofranızda Hellim peynirini çok değişikşekillerde tadabilirsiniz
Hellimi öncelikle tefal tavada ızgara yaparak tadın
Çelik tavada hafifçe erittiğiniz tereyağın içinde kızartarak tadına bakın
Pikniğe gittiniz kebapları ızgara yaptınız ancak doymadınız! Ne yapsak ki diye sormayın
Yanını zda Hellim peyniri varsa, ızgara yapmayı deneyin
Nefis bir tadı olacaktır
Malzemeler
1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr)
3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr)
1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr)
300 gram rendelenmiş hellim
5 orta boy soğan (yaklaşık 250 gr)
1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Yemeklik doğranan soğanlar yağda kızartılır
Biraz soğuduktan sonra Hellim rendesi ile karıştır
Biraz karabiber ilave et
Elinizdeki unu yoğurarak hamur oluşturun
Bu hamura 3/4 çay bardağı ayçiçek yağını ekleyerek iyice yoğurunve iki pezi (iki parça) yufka olarak aç
İkinci parça yufka bir kenarda dursun
Ortaya koyduğunuz yufkanın üzerine birazönce hazırladığınız soğanlı hellim rendesini parçalar halinde yerleştirin
Yufkanın üzerinde yaklaşık 30 öbek halinde hellimi yerleştirdikten sonra ikinci parça yufkayı bunun üzerine ört
İkinci yufkayı birincinin üzerine yerleştirdikten sonra öbek öbek yerleştirdiğin hellimlerin kabartıları kendini belliedecek
Bir tabağın ya da tencere kapağının kenarını kullanarak bu öbekleri ortada kalacak şekilde kes
Böylece 30 parça börek oluşacak
Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul