Yalnız Mesajı Göster

Endonezya Usulü Şiş Kebabı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endonezya Usulü Şiş Kebabı-Yemek Tarifleri




Malzemeler
• 1 kg kuşbaşı kuzu eti

Terbiyesi için:
• 3 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 adet küçük soğan
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 diş sarımsak
• 1 adet acı yeşil ya da kırmızı biber
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarif
Terbiye için küçük bir kasede sarımsak, sıvı yağ, şeker, soğan, limon suyu ve tuzu karıştırın Kuşbaşı etleri sos içinde 1 saat bekletin

Sosu hazırlamak için tencerede bütün sos malzemelerini karıştırın Orta ateşte sürekli karıştırarak sosu kaynatınız Ateşi iyice kısıp arasıra karıştırarak 5 dakika pişirin Sosu etler pişene kadar sıcak tutun

Kuşbaşı etleri şişlere geçirin Mangalda her yüzünü 7-8 dakika pişirin Isıtılmış servis tabaklarına alıp sosla birlikte serviş yapın



Alıntı Yaparak Cevapla