Konu
:
Endonezya Usulü Şiş Kebabı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Endonezya Usulü Şiş Kebabı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Endonezya Usulü Şiş Kebabı-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 1 kg kuşbaşı kuzu eti
Terbiyesi için:
• 3 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 adet küçük soğan
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 diş sarımsak
• 1 adet acı yeşil ya da kırmızı biber
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif
Terbiye için küçük bir kasede sarımsak, sıvı yağ, şeker, soğan, limon suyu ve tuzu karıştırın
Kuşbaşı etleri sos içinde 1 saat bekletin
Sosu hazırlamak için tencerede bütün sos malzemelerini karıştırın
Orta ateşte sürekli karıştırarak sosu kaynatınız
Ateşi iyice kısıp arasıra karıştırarak 5 dakika pişirin
Sosu etler pişene kadar sıcak tutun
Kuşbaşı etleri şişlere geçirin
Mangalda her yüzünü 7-8 dakika pişirin
Isıtılmış servis tabaklarına alıp sosla birlikte serviş yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul