Konu
:
Tavuklu Ve Mantarlı Rizotto-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Ve Mantarlı Rizotto-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Ve Mantarlı Rizotto-Yemek Tarifleri
Tavuklu ve Mantarlı Rizotto-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 4 orta boy soğan
• 200 g konserve mantar
• 300 g haşlanmış ve kuşbaşı kesilmiş tavuk eti
• 100 g tereyağı
• 250 g uzun taneli pirinç
• 400 ml tavuk suyu
• 80 g parmesan peyniri
• Tuz ve karabiber
Tarif
Tereyağını sığ bir tencerenin içinde yüksek ateşte eritin
Doğranmış soğanları ilave edin, sık sık karıştırarak 3 dakika kadar pişirin
Pirinci ilave ederek karıştırın
Pirinç şeffaflaşınca mantarları ve şarabı ekleyin
Suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte üstünü kapatmadan pişirin
Kuşbaşı doğranmış tavukları ve yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin
Tuzunu ve biberini koyun
Orta ateşte 15 - 20 dakika demlendirin
Üzerine parmesan peyniri serpin, karıştırın ve çok sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul