Yalnız Mesajı Göster

Soslu Biftek-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Biftek-Yemek Tarifleri




Soslu Biftek-Yemek Tarifleri

Malzemeler

• 3 yemek kaşığı terayağ

• 500 gr Biftek

• 1 adet kuru soğan

• 2 adet sivribiber

• 2 adet çarliston biberi

• 2 adet domates

• 2 adet taze soğan

• 3 diş sarımsak

• Yarım su bardağı arpa şehriye

• 4 su bardağı etsuyu

• 1 tatlı kaşığı kekik

• Tuz-karabiber

Tarif

Biftekleri şerit şerit kesin

Kuru soğanı piyazlık doğrayın

Sivribiberleri ve çarliston biberleri ayıklayıp, ince ince kıyın

Domatesleri küp küp doğrayın

Taze soğanları ve sarımsakları ayıklayıp, kıyın

Taze soğanların sap ve uç kısımlarını ayırın

Yayvan bir tencerede terayağı kızdırıp, içine şerit doğranmış etleri ilave edip, etlere renk verdirin

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivri biberleri, çarliston biberleri ve taze soğanların uç kısımlarını ekleyip, kavurun

Daha sonra yemeğin içine küp küp doğranmış domatesleri, kekiği, tuz-karabiberi ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın

Yemeği ateşten indirmeden önce içine arpa şehriyeleri ilave edip, şehriyeler pişinceye kadar kaynatın

Yemeği servis tabağına almadan hemen önce içine taze soğanların sap kısımlarını ilave edip, karıştırın

Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla