10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Biftek-Yemek Tarifleri
Soslu Biftek-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 3 yemek kaşığı terayağ
• 500 gr Biftek
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet sivribiber
• 2 adet çarliston biberi
• 2 adet domates
• 2 adet taze soğan
• 3 diş sarımsak
• Yarım su bardağı arpa şehriye
• 4 su bardağı etsuyu
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Tuz-karabiber
Tarif
Biftekleri şerit şerit kesin
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
Sivribiberleri ve çarliston biberleri ayıklayıp, ince ince kıyın
Domatesleri küp küp doğrayın
Taze soğanları ve sarımsakları ayıklayıp, kıyın
Taze soğanların sap ve uç kısımlarını ayırın
Yayvan bir tencerede terayağı kızdırıp, içine şerit doğranmış etleri ilave edip, etlere renk verdirin
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivri biberleri, çarliston biberleri ve taze soğanların uç kısımlarını ekleyip, kavurun
Daha sonra yemeğin içine küp küp doğranmış domatesleri, kekiği, tuz-karabiberi ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın
Yemeği ateşten indirmeden önce içine arpa şehriyeleri ilave edip, şehriyeler pişinceye kadar kaynatın
Yemeği servis tabağına almadan hemen önce içine taze soğanların sap kısımlarını ilave edip, karıştırın
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin
|
|
|