Yalnız Mesajı Göster

Etli Güveç Yapımı Yapılışı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Güveç Yapımı Yapılışı-Yemek Tarifleri




ETLİ GÜVEÇ yapımı yapılışı
ETLİ GÜVEÇ yapımı yapılışı
ETLİ GÜVEÇ

Malzemeler ; 4 kişi için

½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti

10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan

1 yemek kaşığı Yağ

2 orta büyüklükte Domates

3 tane Yeşil Biber

1 bardak Su

Kıyılmış Maydanoz

yeterince Tuz

Hazırlanışı;
Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır

Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur

Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla